Lego Mercedes Benz Arocs 3245 bij speelgoednl

LEGO 42043 Technic Mercedes-Benz Arocs 3245

Goed nieuws voor alle LEGO Technic fans: Er is een heel nieuw LEGO Technic model waar menig LEGO hart sneller van gaat kloppen. Het gaat om de nieuwe LEGO 42043 Technic Mercedes-Benz Arocs 3245! Een hele mond vol, maar dat mag ook wel, als je ziet wat deze set allemaal voor je in petto heeft.

OERSTERK!

Veel mogelijkheden met grootsts technic model ooit

Leuk om te weten is, dat deze oersterke vrachtwagen met kraan en kiepbak het grootste LEGO Technic model ooit geproduceerd is! Maar liefst 2753 LEGO elementen zijn er nodig om deze reus in elkaar te zetten.

Als je na vele, vele uren bouwplezier de Mercedes-Benz truck helemaal af hebt, kun je de mogelijkheden gaan ontdekken. En dat zijn er heel wat.

 

Meest succesvolle bouwvoertuig ter wereld

Mogelijkheden van lego 42043 mercedes

De originele Mercedes-Benz Arocs 3245 is één van de meest succesvolle bouwvoertuigen ter wereld. Een prachtig voorbeeld van kracht, robuustheid en efficiëntie, gecombineerd met geavanceerde technologie. In de LEGO 42043 vinden we deze eigenschappen allemaal terug. De LEGO Technic truck is uitgerust met power functions en een heel nieuw pneumatisch systeem V2 om de diverse functies motorisch te laten bewegen. Laat bijvoorbeeld de steunvoeten uitschuiven, schuif de kraanarm in en uit, open de grijper en laad de vracht in de kiepbak. Wanneer je de kiepbak laat kantelen, opent de laadklep automatisch en stort je de vracht op de grond.

lego mercedes arocs met veel mogelijkheden

Wanneer je de bestuurderscabine kantelt zie je de 6-cilinder motor met bewegende zuigers. De Arocs 3245 heeft een twee-assige besturing, dubbel differentieel en onafhankelijk verende wielen voor een grote wendbaarheid en veerkracht. Uiteraard zijn de deuren ook te openen en vind je in de bestuurderscabine een gedetailleerd interieur. Net als de echte Arocs 3245 is deze LEGO vrachtwagen uitgerust in witte, grijze en zwarte kleuren. De bekende Mercedes-Benz ster op de voorkant pronkt als een welverdiende kroon op het werk.

Nooit meer afbreken

Zoals we van veel LEGO Technic modellen gewend zijn, kun je meerdere modellen bouwen van dezelfde set. Zo’n fantastisch LEGO model als deze Mercedes-Benz Arocs 3245 wil je natuurlijk nooit meer afbreken. Maar doe je het toch, dan kun je van dezelfde LEGO 42043 set ook nog een sterke Mercedes-Benz vrachtwagen met aanhanger maken.

De LEGO Technic 42043 Mercedes-Benz Arocs 3245 is vanaf augustus 2015 verkrijgbaar bij SpeelGoedNL.

Lees alles over de Mercedes 42043 LEGO Technic op SpeelGoedNL