Vacatures

Vacatures bij SpeelGoedNL

Vacatures bij snel groeiende speelgoed startup

Altijd al tussen de LEGO willen werken? Bij een startup die stevig in z’n schoenen staat en tot de snelst groeiende MKB-bedrijven van Nederland hoort? Bij een bedrijf dat inhoud wil geven aan omnichannel retail en de wereld verovert vanuit de regio Groningen?

Als jij een talent bent met ambitie en wilt helpen om onze ideeën én die van jou te realiseren, lees dan verder! We hebben regelmatig uitdagende functies en zijn altijd op zoek naar goede stagiar(e)s. Als hier geen vacature staat die je aanspreekt stuur ons dan gerust een open sollicatie met een toelichting op wat je voor ons zou kunnen betekenen. Je kunt je sollicitatie per e-mail sturen naar onze directeur retail en HR, Maaike Bosch (ikwilwerkenbij@speelgoednl.nl). Voor vragen kun je terecht bij Maaike Bosch (088 0909306).

 

Onze vacatures

Global online marketeer Brandtraders BV

Altijd al tussen LEGO en ander mooi speelgoed willen werken, bij een snel groeiende startup die niet alleen speelgoed verkoopt, maar ook helpt ontwikkelen? Wil je daarnaast met ons nieuwe ontwikkelteam de wereld veroveren, door de regie van onze online marketing in handen te nemen? Lees dan snel verder!

Naar wie zijn wij op zoek?

"On platform marketing" is, naast de traditionele online “Google marketing”, een snel opkomende discipline. We zoeken naar een medewerker die hierin een ster is, of alles eraan doet dat te worden. We zijn op zoek naar oplossingsgerichte, eigenzinnige, maar tegelijk dienstbare medewerkers die het leuk vinden om door hard werken beter te worden, en die zowel door klanten als collega’s worden gewaardeerd. In deze functie moet je uiteraard handig zijn met cijfers, maar een goede beheersing van taal (Nederlands, Engels en liefst ook Frans of Duits) is ook belangrijk. Jij bent een “self starter” en een doordachte doener met goed analytisch vermogen en een commerciële instelling. Je schrikt niet van veel data en kan daar goed doorheen kijken.

Wie zijn wij?

Brandtraders (www.brandtraders.com), is onderdeel van een speelgoedgroep, gespecialiseerd in de marketing en distributie van LEGO en andere hoogwaardige merken. De groep werkt in de Nederland en België als detailhandel (SpeelGoedNL), en wereldwijd als ontwikkelend distributeur (Brandtraders) en groothandel (Bricks2Play). We verkopen onze producten vanuit meerdere webshops en fysieke winkels. Daarnaast hebben we een Duits bedrijf, waarmee we ons richten op de Duitse consumentenmarkt (SpielExperte).
In Hoogezand zetten we een nieuw ontwikkelteam op voor onze distributietak Brandtraders. Het ontwikkelteam helpt nieuw speelgoed te ontwikkelen en wereldwijd te verkopen. Recent hebben we distributierechten gekregen van twee mooie Amerikaanse speelgoedmerken (Automoblox en Strictly BRIKS) en een snel ontwikkelend Taiwanees speelgoedmerk (STAX). Hiervoor gaan we nu op verschillende verkoopplatforms merkpagina’s opzetten en de online marketing vormgeven.
We vinden het leuk om te innoveren in de tamelijk conservatieve speelgoedmarkt. We geloven in specialisatie en koesteren onze liefde voor LEGO. Productkennis en service staan bij ons voorop. Met onze 25 medewerkers werken we aan ons doel om van onze klanten ambassadeurs te maken!

Wat ga je doen?

  • Jouw doel voor 2018 wordt het introduceren en onder de aandacht brengen van onze nieuwe speelgoedmerken bij miljoenen consumenten wereldwijd. Je draagt bij aan productlanceringen van de innovatieve speelgoedproducten die we distribueren.
  • Je wordt verantwoordelijk voor alle “on platform” marketing binnen onze speelgoedbedrijven en optimaliseert het marketingbudget dat je daarvoor krijgt. Daarbij wordt je verantwoordelijk voor onze merkenpagina’s op externe verkoopplatforms (zoals Amazon, Bol, Cdiscount, Coolshop, Rakuten en Wupti). Je maakt nieuwe producten aan, onderhoud gegevens en stelt zo nodig verbeteringen voor op basis van consumenten feedback en verkoopprestaties.
  • Als onderdeel van ons marketingteam denk je en help je mee met de uitvoering van het marketingplan voor onze verkoopkanalen. Jouw taak hierbinnen is onder andere om onze Nederlandse en Duitse websites beter vindbaar maken op Google.

Dit is een functie op HBO of WO niveau. Je achtergrond kan heel divers zijn, maar je moet enige ervaring hebben met online marketing, liefst in een retail omgeving. Daarnaast kun je aantoonbaar goed overweg met Excel. Standplaats Hoogezand. Voltijds functie, maar 32 uur en/of een dag thuiswerken zijn bespreekbaar. Ervaringsniveau 1-5 jaar.

Interesse in deze uitdagende baan bij Brandtraders?

We ontvangen graag je sollicitatie. Natuurlijk vertel je ons daarbij waarom jij helemaal past in deze functie. Daarnaast geef je ook aan welk van onze nieuwe merken jij het meest kansrijk acht op Amazon en waarom. Uiteraard ontvangen we graag jouw CV.

Deze procedure bestaat uit een aantal rondes. Als je onze interesse hebt gewekt, dan maken we een korte telefonische afspraak om elkaar beter te leren kennen. Je kunt dan ook je eerste vragen stellen. Hierna volgen waarschijnlijk twee rondes gesprekken in Hoogezand of Zwolle. We selecteren sterk op je begeleidende brief en de mate waarop je ervaring past. We streven ernaar om binnen 1-2 weken terug te koppelen of je bent geselecteerd voor de eerste selectieronde.

Je kunt je sollicitatie per e-mail sturen naar onze directeur Interne Organisatie en Retail, Maaike Bosch (ikwilwerkenbij@speelgoednl.nl). Voor vragen kun je terecht bij onze directeur Business Ontwikkeling en Marketing, Arno Fluitman (088 0909305) of bij Maaike Bosch (088 0909306).

Wie zijn wij?

SpeelGoedNL is onderdeel van een speelgoedgroep, gespecialiseerd in LEGO en andere hoogwaardige merken. De groep werkt in Nederland en België als detailhandel (SpeelGoedNL), en wereldwijd als distributeur (Brandtraders) en groothandel (Bricks2Play). We verkopen onze producten vanuit meerdere webshops en fysieke winkels. Daarnaast hebben we een Duits bedrijf, waarmee we ons richten op de Duitse consumentenmarkt (SpielExperte).

We vinden het leuk om te innoveren in de tamelijk conservatieve speelgoedmarkt. We geloven in specialisatie en koesteren onze liefde voor LEGO. Productkennis en service staan bij ons voorop. We verkopen geen dozen, maar cadeautjes. Ons doel: van klanten ambassadeurs maken!


Kom werken bij SpeelGoedNL
 

Even geduld...

Loadingindicator   Wordt geladen....