Vacatures

Vacatures bij SpeelGoedNL

Vacatures bij snel groeiende speelgoed startup

Altijd al tussen de LEGO willen werken? Bij een startup die stevig in z’n schoenen staat en tot de snelst groeiende MKB-bedrijven van Nederland hoort? Bij een bedrijf dat inhoud wil geven aan omnichannel retail en de wereld verovert vanuit de regio Groningen?

Als jij een talent bent met ambitie en wilt helpen om onze ideeën én die van jou te realiseren, lees dan verder! We hebben regelmatig uitdagende functies en zijn altijd op zoek naar goede stagiar(e)s. Als hier geen vacature staat die je aanspreekt stuur ons dan gerust een open sollicatie met een toelichting op wat je voor ons zou kunnen betekenen. Je kunt je sollicitatie per e-mail sturen naar onze directeur retail en HR, Maaike Bosch (maaike@speelgoednl.nl). Voor vragen kun je terecht bij Maaike Bosch (088 0909306).

 

Onze vacatures

Projectmanager Marketing / Sales Brandtraders BV - voltijd

Altijd al tussen LEGO en ander mooi speelgoed willen werken? Bij een startup die stevig in z’n schoenen staat en tot de snelst groeiende MKB-bedrijven van Nederland hoort? Bij een bedrijf dat niet alleen speelgoed verkoopt, maar ook helpt ontwikkelen? En die de wereld verovert vanuit de regio Groningen?

Naar wie zijn wij op zoek?

In Hoogezand zetten we een nieuw ontwikkelteam op, voor onze distributietak Brandtraders (www.brandtraders.com). Het ontwikkelteam helpt nieuw speelgoed te ontwikkelen en wereldwijd te verkopen. De projectmanager wordt een belangrijke spil in dit team. Je moet goed kunnen organiseren, creatief zijn in het oplossen van problemen en commercieel gevoel hebben. Je werkt met een klein team aan het verbeteren van onze producten en de marketingmaterialen, maar je hebt ook een rol in de (veelal online) B2C verkoop en het beheer van belangrijke B2B accounts.

We zijn op zoek zijn naar flexibele, eigenzinnige, maar tegelijk dienstbare medewerkers. Die het leuk vinden om door hard werken beter te worden. En die zowel door klanten als collega’s worden gewaardeerd.

Wie zijn wij?

Brandtraders is onderdeel van een speelgoedgroep, gespecialiseerd in de marketing en distributie van LEGO en andere hoogwaardige merken. De groep werkt in de Nederland en België als detailhandel (SpeelGoedNL), en wereldwijd als ontwikkelend distributeur (Brandtraders) en groothandel (Bricks2Play). We verkopen onze producten vanuit meerdere webshops en fysieke winkels. Daarnaast hebben we een Duits bedrijf, waarmee we ons richten op de Duitse consumentenmarkt (SpielExperte).

We vinden het leuk om te innoveren in de tamelijk conservatieve speelgoedmarkt. We geloven in specialisatie en koesteren onze liefde voor LEGO. Productkennis en service staan bij ons voorop. Met onze 25 medewerkers werken we aan ons doel om van onze klanten ambassadeurs te maken!

Projectmanager marketing / sales

Jouw doel voor 2018 wordt: onze groeipotentie helpen waar te maken, door het bundelen en projectmatig realiseren van onze veelheid aan marketingideeën.
Functie op HBO of WO niveau. Je achtergrond kan heel divers zijn. Standplaats Hoogezand, maar eventueel standplaats midden Nederland bespreekbaar. Ervaringsniveau 3-10 jaar.

Dit typeert jou: doordachte doener met “can do” mentaliteit. Self starter, die met weinig aansturing resultaten kan boeken. Gevoel voor inhoud én mensen. Commerciële instelling. Houdt overzicht in de hectiek. Oplossingsgericht en samenwerkingsgericht. Tekstueel sterk in Nederlands en Engels (Frans of Duits is een pré), maar ook gevoel voor cijfers.
Aantoonbare ervaring met projectmatig werken en het leiden van projecten. Marketingervaring een pré. Rijbewijs noodzakelijk.

Dit ga je onder andere doen

 • Je stelt samen met onze directeur Business Ontwikkeling en Marketing een jaarlijks marketingplan op voor onze B2B en B2C verkoopkanalen. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van dit plan.
 • Je organiseert onze aanwezigheid op belangrijke internationale speelgoedbeurzen, van de ontwikkeling van de stand tot het versturen van mailings en de follow-up naar klanten. Natuurlijk haal je op deze beurzen zelf ook klanten binnen.
 • Je bent onderdeel van ons B2B klantenservice team en helpt ons distributieportaal www.brandtraders.com verder te ontwikkelen. Je hebt hierbij commercieel contact met een veelheid aan retailers en samenwerkingspartners. Je werkt daarbij wereldwijd, met een focus op Noord-West Europa, Azië en de Verenigde Staten.
 • Je draagt bij aan productlanceringen van innovatieve speelgoedproducten die we distribueren. Hierbij hoort ook het organiseren van producttesten en het gestructureerd verzamelen van feedback van kinderen en beslissers op onze producten.
 • Je bent aanspreekpunt voor onze ontwikkel- en marketingteam in Hoogezand. Samen met het team ontwikkel je marketingmiddelen en organiseer je verkoopcampagnes.

Interesse in deze uitdagende baan bij Brandtraders?

We ontvangen graag je sollicitatie. Maar we verwachten ook direct wat van je. Natuurlijk vertel je ons allereerst waarom jij helemaal past in deze functie. Daarnaast challenge je ons in maximaal 2 alinea’s: wat we beter kunnen doen op www.brandtraders.com en wat jij daaraan kunt bijdragen? En tenslotte ontvangen we graag jouw CV.

Deze procedure bestaat uit een aantal rondes. Als je onze interesse hebt gewekt, dan maken we een korte telefonische afspraak om elkaar beter te leren kennen. Je kunt dan ook je eerste vragen stellen. Hierna volgen waarschijnlijk twee rondes gesprekken in Hoogezand, Zwolle of Zeist.
We selecteren daarom sterk op je begeleidende brief en de mate waarop je ervaring past. We streven ernaar om binnen 1-2 weken terug te koppelen of je bent geselecteerd voor de eerste selectieronde.

Je kunt je sollicitatie per e-mail sturen naar onze directeur Interne Organisatie en Retail, Maaike Bosch (ikwilwerkenbij@speelgoednl.nl). Voor vragen kun je terecht bij onze directeur Business Ontwikkeling en Marketing, Arno Fluitman (088 0909305) of bij Maaike Bosch (088 0909306).

Ontwerper marketingmiddelen speelgoed - voltijd

Altijd al met LEGO en ander mooi speelgoed willen werken? Bij een startup die stevig in z’n schoenen staat en tot de snelst groeiende MKB-bedrijven van Nederland hoort? Bij een bedrijf dat niet alleen speelgoed verkoopt, maar ook helpt ontwikkelen? En die de wereld verovert vanuit de regio Groningen?

Naar wie zijn wij op zoek?

In Hoogezand zetten we een nieuw ontwikkelteam op, voor zowel onze consumentenverkoop als onze zakelijke distributie. Het ontwikkelteam helpt nieuw speelgoed te ontwikkelen en zowel regionaal als wereldwijd te verkopen, maar ontwikkelt ook campagnes voor onze LEGO verkoop. Je moet goed grafisch kunnen ontwerpen, met commercieel gevoel voor je doelgroep en het effect dat je ontwerp moet hebben. De marketingmiddelen die je ontwerpt worden vaak online gebruikt, maar het kan ook gaan om verpakkingen voor nieuw speelgoed of catalogi voor beurzen en andere evenementen. We zijn op zoek zijn naar flexibele, eigenzinnige, maar tegelijk dienstbare medewerkers. Die het leuk vinden om door hard werken beter te worden. En die zowel door klanten als collega’s worden gewaardeerd.

Wie zijn wij?

Brandtraders is onderdeel van een speelgoedgroep, gespecialiseerd in de marketing en distributie van LEGO en andere hoogwaardige merken. De groep werkt in de Nederland en België als detailhandel (SpeelGoedNL), en wereldwijd als ontwikkelend distributeur (Brandtraders) en groothandel (Bricks2Play). We verkopen onze producten vanuit meerdere webshops en fysieke winkels. Daarnaast hebben we een Duits bedrijf, waarmee we ons richten op de Duitse consumentenmarkt (SpielExperte).
We vinden het leuk om te innoveren in de tamelijk conservatieve speelgoedmarkt. We geloven in specialisatie en koesteren onze liefde voor LEGO. Productkennis en service staan bij ons voorop. Met onze 25 medewerkers werken we aan ons doel om van onze klanten ambassadeurs te maken!

Ontwerper marketingmiddelen speelgoed

Jouw doel voor 2018 wordt: onze groeipotentie helpen waar te maken, door het creëren van marketingmiddelen die verkoop stimuleren.
Functie op HBO of (ervaren) MBO niveau. Standplaats Hoogezand, maar eventueel standplaats midden Nederland of gedeeltelijk thuiswerken bespreekbaar. Ervaringsniveau 1-6 jaar.
Dit typeert jou: gestructureerd creatief. Resultaat- en oplossingsgericht. Self starter, die met weinig aansturing resultaten kan boeken. Commerciële instelling. Kan omgaan met werkdruk en meerdere opdrachten die tegelijkertijd spelen. Naast gevoel voor vorm en compositie is tekstueel gevoel een pré (liefst zowel in Nederlands als Engels). Je bent goed thuis in Photoshop, InDesign en Illustrator. Ervaring met webdesign is een pré.

Dit ga je onder andere doen

 • Je ontwikkelt samen met de rest van ons ontwikkelteam allerhande online marketingmiddelen. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om webpagina’s, banners en social media posts. Je werkt zowel campagnes uit die door LEGO zijn opgezet en waarvoor LEGO assets ter beschikking stelt, als campagnes die we zelf ontwikkelen en waarvoor de assets moeten worden ontwikkeld.
 • Naast online marketingmiddelen ontwerp je ook advertenties, beursmateriaal, catalogi en posters voor in onze winkels.
 • Afhankelijk van je interesse en ervaring zal ook multimedia (fotografie, video en stop motion), grafisch productontwerp (zoals licentiewerk voor bijvoorbeeld Nijntje of verpakkingen voor nieuwe producten) of 3D-ontwerp (zoals displaymateriaal) onderdeel uit kunnen maken van de functie.
 • Je draagt bij aan productlanceringen van innovatieve speelgoedproducten die we distribueren.

Interesse in deze uitdagende baan bij SpeelGoedNL / Brandtraders?

We ontvangen graag je sollicitatie. Maar we verwachten ook direct wat van je. Natuurlijk vertel je ons allereerst waarom jij helemaal past in deze functie. Daarnaast challenge je ons in maximaal 2 alinea’s – wat kunnen we op www.speelgoednl.nl en www.brandtraders.com beter doen en wat kun jij daaraan bijdragen? En tenslotte ontvangen we graag jouw CV.

Deze procedure bestaat uit een aantal rondes. Als je onze interesse hebt gewekt, dan maken we een korte telefonische afspraak om elkaar beter te leren kennen. Je kunt dan ook je eerste vragen stellen. Hierna volgen waarschijnlijk twee rondes gesprekken in Hoogezand, Zwolle of Zeist. We selecteren daarom sterk op je begeleidende brief en de mate waarop je ervaring past. We streven ernaar om binnen 1-2 weken terug te koppelen of je bent geselecteerd voor de eerste selectieronde.

Je kunt je sollicitatie per e-mail sturen naar onze directeur Interne Organisatie en Retail, Maaike Bosch (ikwilwerkenbij@speelgoednl.nl). Voor vragen kun je terecht bij onze directeur Business Ontwikkeling en Marketing, Arno Fluitman (088 0909305) of bij Roy Kosmeijer, bedrijfsleider (088 0909331).

Commercieel medewerker binnendienst - voltijd

Wil jij graag klanten van over de hele wereld helpen aan het mooiste speelgoed? Houd jij in alle hectiek het hoofd koel en verlies je niet snel het overzicht? Kun je goed zelfstandig werken, maar vind je het nog leuker om als team steeds betere resultaten te boeken? Heb je daarbij ook nog eens gevoel voor cijfers en een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels? En schrik je niet van al deze eisen? Dan is dit jouw kans om als nieuwe collega ons jonge team te versterken!
Wij zijn namelijk op zoek naar een ambitieuze collega op onze sterk groeiende Wholesale en Distributie afdeling. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van klanten en draagt zorg voor het hele bestelproces van eerste contact tot uitlevering en nazorg. Binnen het orderproces check je de beschikbaarheid van artikelen, overleg je met klanten en verwerk je de bestelling in Exact Online.
Je werkt hierbij zelfstandig binnen een klein team en neemt ook commerciële beslissingen.

In deze functie

 • word je verantwoordelijk voor het volledige proces van orderverwerking, inclusief het beantwoorden van vragen en klachten over voortgang en levering;
 • werk je nauw samen met ons magazijn, waarbij je picklijsten voorbereidt en scansheets in Excel verwerkt;
 • bereid je verzend- en exportdocumentatie voor, waarna je zendingen aanmeldt bij onze vervoerders;
 • heb je een actieve houding met betrekking tot voorraadbeheer en signaleer je voorraadverschillen of andere problemen met beschikbaarheid;
 • snap je dat klachten en issues een kans zijn om klanten positief te verrassen en dien je bij transportschade zo nodig een schadeclaim in bij een vervoerder of onze verzekering;

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar werkervaring, liefst in Wholesale of Distributie. Ervaring met Exact Online is ook een pré.
 • Je bent nauwkeurig, maar zeker niet traag. Je bent handig met getallen (natuurlijk kun jij goed hoofdrekenen) en voelt je helemaal thuis in Excel. Daarnaast heb je ook nog gevoel voor taal (Nederlands en Engels - Duits is een pré).
 • Je schrikt niet van veel informatie, kunt overzicht houden in een volle mailbox en weet zelf snel informatie te vinden bij anderen of met behulp van Google.
 • Je bent enthousiast en hebt een positieve, oplossingsgerichte instelling. Je voelt je verantwoordelijk en neemt van nature initiatief.
 • Je houdt van aanpakken en op drukke momenten schakel je een tandje bij. Op rustiger momenten denk je na over hoe we onze zaken beter, efficiënter of leuker kunnen maken.
 • Je bent samenwerkingsgericht, communicatief en hebt een servicegerichte houding.
 • Je bent flexibel en vindt de dynamiek in een jonge groeiende organisatie leuk.

Wat bieden wij?

Naast een passend salaris en prima arbeidsvoorwaarden bieden wij je een informele, uitdagende werkomgeving met veel speelgoed om je heen. In je functie krijg je een grote mate van zelfstandigheid. Omdat we ons snel ontwikkelen is er veel ruimte om mee te groeien en kun je je eigen functie mee vormgeven.

Enthousiast?

We ontvangen graag je sollicitatie. Stuur je motivatiebrief voorzien van CV naar ikwilwerkenbij@speelgoednl.nl. Begin je motivatiebrief met een kort antwoord in het Engels op de volgende vraag: uit welk ver land zou jij het liefst een klant helpen?
Voor vragen kun je terecht bij Roy Kosmeijer, bedrijfsleider (088 0909331) of Leonie Jurink, coördinator binnendienst (088 0909307).

Administratief medewerker Klantenservice - 32/40 uur per week

Wil jij graag klanten helpen aan het mooiste speelgoed? Houd jij in alle hectiek het hoofd koel en verlies je niet snel het overzicht? Kun je goed zelfstandig werken, maar vind je het nog leuker om als team steeds betere resultaten te boeken? Heb je daarbij ook nog eens gevoel voor cijfers en een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels? En schrik je niet van al deze eisen? Dan is dit jouw kans om als nieuwe collega ons jonge team te versterken!

Je krijgt bij ons de volgende verantwoordelijkheden

 • Verwerken weborders en facturering.
 • Klantcommunicatie per email, telefoon, afhalers in Hoogezand.
 • Verwerken afhalers weborders, regelen voorraad winkels en afhaalpunten, factureren afhaalpunten.
 • Verwerken van retouren.
 • Voorraadbestand dagelijks bijwerken, voorraadfouten uitzoeken.
 • Invoeren inkooporders en verwerken goederenontvangsten in Exact Online.
 • Signaleren fouten bij inkoop en levering, reclamatie en contact met leveranciers.
 • Boodschappen voor kantoor, regelen lunch meeting of andere bijeenkomsten, regelen cadeautjes voor verjaardagen etc
 • Beheer en bestellen kantoorartikelen.

Wij verwachten dat je beschikt over de volgende ervaring en eigenschappen

 • Verantwoordelijkheidsgevoel, eigen initiatief en een proactieve houding.
 • Enthousiasme, een positieve en oplossingsgerichte instelling.
 • Samenwerkingsgerichtheid, een klantgerichte en servicegerichte houding.
 • Flexibel. Om kunnen gaan met de dynamiek in een snelgroeiende jonge organisatie.
 • Nauwkeurigheid in combinatie met voldoende snelheid. Ervaring met Excel.
 • Ervaring met een administratiepakket (liefst Exact Online Handel) is een pré.
 • Houdt van aanpakken, op drukke momenten schakel je een tandje bij. Op rustiger momenten denk je na over hoe we onze zaken beter, efficiënter of leuker kunnen maken.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring, HBO werk- en denkniveau, ervaring met webshops is een pré.

Wat bieden wij?

Naast een passend salaris en prima arbeidsvoorwaarden bieden wij je een informele, uitdagende werkomgeving en een grote mate van zelfstandigheid. Omdat we ons snel ontwikkelen is er veel ruimte om mee te groeien en kun je je eigen functie mee vormgeven.

Enthousiast?

We ontvangen graag je sollicitatie. Stuur je motivatiebrief voorzien van CV naar ikwilwerkenbij@speelgoednl.nl. Begin je motivatiebrief met een kort antwoord in het Engels op de volgende vraag: uit welk ver land zou jij het liefst een klant helpen?
Voor vragen kun je terecht bij Roy Kosmeijer, bedrijfsleider (088 0909331).

Wie zijn wij?

SpeelGoedNL is onderdeel van een speelgoedgroep, gespecialiseerd in LEGO en andere hoogwaardige merken. De groep werkt in Nederland en België als detailhandel (SpeelGoedNL), en wereldwijd als distributeur (Brandtraders) en groothandel (Bricks2Play). We verkopen onze producten vanuit meerdere webshops en fysieke winkels. Daarnaast hebben we een Duits bedrijf, waarmee we ons richten op de Duitse consumentenmarkt (SpielExperte).

We vinden het leuk om te innoveren in de tamelijk conservatieve speelgoedmarkt. We geloven in specialisatie en koesteren onze liefde voor LEGO. Productkennis en service staan bij ons voorop. We verkopen geen dozen, maar cadeautjes. Ons doel: van klanten ambassadeurs maken!


Kom werken bij SpeelGoedNL
 

Even geduld...

Loadingindicator   Wordt geladen....