speelgoednl.nl 9.0 out of 10 based on 2234 ratings.

Vacatures

Vacatures bij SpeelGoedNL

Vacatures bij snel groeiende speelgoed startup

Altijd al tussen de LEGO willen werken? Bij een startup die stevig in z’n schoenen staat en tot de snelst groeiende MKB-bedrijven van Nederland hoort? Bij een bedrijf dat inhoud wil geven aan omnichannel retail en de wereld verovert vanuit de regio Groningen?

Als jij een talent bent met ambitie en wilt helpen om onze ideeën én die van jou te realiseren, lees dan verder! We hebben regelmatig uitdagende functies en zijn altijd op zoek naar goede stagiar(e)s. Als hier geen vacature staat die je aanspreekt stuur ons dan gerust een open sollicatie met een toelichting op wat je voor ons zou kunnen betekenen. Je kunt je sollicitatie per e-mail sturen naar onze directeur retail en HR, Maaike Bosch (maaike@speelgoednl.nl). Voor vragen kun je terecht bij Maaike Bosch (088 0909306).

 

Onze vacatures

Commercieel medewerker binnendienst

Wil jij graag klanten van over de hele wereld helpen aan het mooiste speelgoed? Houd jij in alle hectiek het hoofd koel en verlies je niet snel het overzicht? Kun je goed zelfstandig werken, maar vind je het nog leuker om als team steeds betere resultaten te boeken? Heb je daarbij ook nog eens gevoel voor cijfers en een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels? En schrik je niet van al deze eisen? Dan is dit jouw kans om als nieuwe collega ons jonge team te versterken!

Wij zijn namelijk op zoek naar een ambitieuze collega op onze sterk groeiende Wholesale en Distributie afdeling. Je bent verantwoordelijk voor het begeleiden van klanten en draagt zorg voor het hele bestelproces van eerste contact tot uitlevering en nazorg. Binnen het orderproces check je de beschikbaarheid van artikelen, overleg je met klanten en verwerk je de bestelling in Exact Online. Je werkt hierbij zelfstandig binnen een klein team en neemt ook commerciële beslissingen.

In deze functie

 • word je verantwoordelijk voor het volledige proces van orderverwerking, inclusief het beantwoorden van vragen en klachten over voortgang en levering;
 • werk je nauw samen met ons magazijn, waarbij je picklijsten voorbereidt en scansheets in Excel verwerkt;
 • bereid je verzend- en exportdocumentatie voor, waarna je zendingen aanmeldt bij onze vervoerders;
 • heb je een actieve houding met betrekking tot voorraadbeheer en signaleer je voorraadverschillen of andere problemen met beschikbaarheid;
 • snap je dat klachten en issues een kans zijn om klanten positief te verrassen en dien je bij transportschade zo nodig een schadeclaim bij een vervoerder of onze verzekering

Wat verwachten we van je?

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau met minimaal 3 jaar werkervaring, liefst in Wholesale of Distributie. Ervaring met Exact Online is ook een pré.
 • Je bent nauwkeurig, maar zeker niet traag. Je bent handig met getallen (natuurlijk kun jij goed hoofdrekenen) en voelt je helemaal thuis in Excel. Daarnaast heb je ook nog gevoel voor taal (Nederlands en Engels - Duits is een pré).
 • Je schrikt niet van veel informatie, kunt overzicht houden in een volle mailbox en weet zelf snel informatie te vinden bij anderen of met Google.
 • Je bent enthousiast en hebt een positieve, oplossingsgerichte instelling. Je voelt je verantwoordelijk en neemt van nature initiatief.
 • Je houdt van aanpakken en op drukke momenten schakel je een tandje bij. Op rustiger momenten denk je na over hoe we onze zaken beter, efficiënter of leuker kunnen maken.
 • Je bent samenwerkingsgericht, communicatief en hebt een servicegerichte houding.
 • Je bent flexibel en vindt de dynamiek in een jonge groeiende organisatie leuk.

Wat bieden wij?

Naast een passend salaris en prima arbeidsvoorwaarden bieden wij je een informele, uitdagende werkomgeving met veel speelgoed om je heen. In je functie krijg je een grote mate van zelfstandigheid. Omdat we ons snel ontwikkelen is er veel ruimte om mee te groeien en kun je je eigen functie mee vormgeven. Enthousiast? We ontvangen graag je sollicitatie. Stuur je motivatiebrief voorzien van CV naar Indeed. Begin je motivatiebrief met een kort antwoord in het Engels op de volgende vraag: uit welk ver land zou jij het liefst een klant helpen? Voor vragen kun je terecht bij Roy Kosmeijer, bedrijfsleider (088 0909331) of Leonie Jurink, coördinator binnendienst (088 0909307).

Financieel administratief medewerker

Ben jij cijfermatig goed onderlegd? Wil je daarnaast graag binnen een sociaal en jong team werkzaam zijn? Dan is dit jouw kans om ons team te komen versterken! Wij zijn op zoek naar een ambitieuze collega voor ondersteuning bij de uitvoering van de financiële administratie. Binnen het team voer je de meest uiteenlopende financiële administratieve taken uit. Je werkt onder andere mee aan de maandelijkse controles en rapportages. Je ondersteunt en werkt nauw samen met je collega van de administratie. Samen zorg je voor een nauwkeurige en professionele administratie.

Wie zijn wij?

SpeelGoedNL is onderdeel van een speelgoedgroep, gespecialiseerd in LEGO en andere hoogwaardige merken. De groep werkt in Nederland en België als detailhandel (SpeelGoedNL), wereldwijd als distributeur (Brandtraders) en groothandel (Brands2Play). We verkopen onze producten vanuit meerdere webshops en fysieke winkels. Daarnaast hebben we een Duits bedrijf, waarmee we ons richten op de Duitse consumentenmarkt (SpielExperte). We vinden het leuk om te innoveren in de tamelijk conservatieve speelgoedmarkt. We geloven in specialisatie en koesteren onze liefde voor LEGO. Productkennis en service staan bij ons voorop. We verkopen geen dozen, maar cadeautjes. Ons doel: van klanten ambassadeurs maken!

Taakomschrijving

 • Verwerken van inkoopfacturen, bankafschriften en kasmutaties
 • Zorgdragen voor een tijdige afsluiting van dagboeken
 • Afstemming van rekening couranten tussen de onderlinge BV’s
 • Maandelijkse BTW aangifte + ICP aangifte verwerken
 • Beheer balansrekeningen (bestaande uit onder andere diverse tussenrekeningen, activarekeningen en RC verhoudingen)
 • Voorbereidende werkzaamheden m.b.t. de jaarrekening
 • Waar nodig ondersteuning bieden aan andere afdelingen (bijv. orderverwerking) Functie-eisen
 • MBO4+ / HBO werk- en denkniveau. Afgeronde opleiding richting bedrijfsadministratie/assistent-accountant.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van Exact Online is een must
 • Nauwkeurig, stressbestendig, teamplayer, flexibel, geen 9-5 mentaliteit.
 • Goed analytisch vermogen, cijfermatig onderlegd. We verwachten goede beheersing van Excel.
 • In staat om eigen werk te organiseren en overzicht te houden

Wat bieden wij?

Naast een passend salaris en prima arbeidsvoorwaarden bieden wij je een informele, uitdagende werkomgeving en een grote mate van zelfstandigheid. Omdat we ons snel ontwikkelen is er veel ruimte om mee te groeien en kun je je eigen functie mee vormgeven. Enthousiast? We ontvangen graag je sollicitatie. Stuur je motivatiebrief voorzien van CV naar Indeed. Verwerk in je motivatiebrief het antwoord op; noem een automatiseringsvoorbeeld in de financiële administratie. Voor vragen kun je terecht bij Roy Kosmeijer, bedrijfsleider (088 0909331) of Irem Ates, financieel administratief medewerker (088 0909335).

Wie zijn wij?

SpeelGoedNL is onderdeel van een speelgoedgroep, gespecialiseerd in LEGO en andere hoogwaardige merken. De groep werkt in de Nederland en België als detailhandel (SpeelGoedNL), en wereldwijd als distributeur (Brandtraders) en groothandel (Bricks2Play). We verkopen onze producten vanuit meerdere webshops en fysieke winkels. Daarnaast hebben we een Duits bedrijf, waarmee we ons richten op de Duitse consumentenmarkt (SpielExperte).

We vinden het leuk om te innoveren in de tamelijk conservatieve speelgoedmarkt. We geloven in specialisatie en koesteren onze liefde voor LEGO. Productkennis en service staan bij ons voorop. We verkopen geen dozen, maar cadeautjes. Ons doel: van klanten ambassadeurs maken!


Kom werken bij SpeelGoedNL
 

Even geduld...

Loadingindicator   Wordt geladen....