News travels fast

Gerrit de garageman weet ons te vertellen dat het lange wachten wordt beloond. “Ik weet nog goed dat in 2008 de LEGO Volkswagen Kever (LEGO 10187) uitkwam. In 2011 kwam er een nieuwe set op de markt. Deze keer betrof het de Volkswagen T1. De bus die iedereen wel kent”. De Kever en de T1, waren mal kekke sets, nu heel moeilijk aan te komen.” aldus Gerrit

Advanced Models 10187 en 10220

 

Start your Engine

Emma: “Nu dan, in 2014 zal er een nieuwe auto worden toegevoegd aan deze bijzondere lijn. Met gepaste trots kan ik melden dat het de Mini Cooper MK7 betreft. Hieronder zie je een schets van de auto die net zo markant is als de oude sets uit de LEGO serie.

10242 Mini Cooper MK VII

 

LEGO 10242 - Mini Cooper MK VII

Een echte “blast from the past” mag je het noemen. De klassiek groen en witte MK VII heeft echte authentieke details. Witte zijspiegels, Race strips, herkenbaar dak en bagage ruimte. Zelfs de mistlampen ontbreken niet. Je kan het dak demonteren en dan zie je de het beige interieur met stuur, versnellingsbak en handrem. Als kers op de taart krijg je er ook een picnicmand en kleed bij. Perfect voor een dagje uit.

Winterplannen bekend

Sinds 2009 brengt LEGO ieder jaar een Winter Village set uit. Zo kwamen er eerder de cadeau winkel (LEGO 10199), de bakkerij (LEGO 10216) en postkantoor (LEGO 10222) uit. De laatste twee in de serie waren in 2012 ‘Het Vakantiehuis’ (LEGO 10229) en in 2013 de Wintermarkt (LEGO 10235).

Winter Village Serie bestaat als sinds 2009, nu een nieuwe set

 

LEGO 10245 - Werkplaats van de Kerstman

Dit jaar zal een bijzondere set worden toegevoegd. Erik de Elf is uit de school geklapt en verteld aan Emma over de Werkplaats. Help de kerstman in zijn werkplaats (10245)

“Ieder jaar is het een hele klus voor ons elven om alle pakjes af te krijgen en te bezorgen. Kom ons alsjeblieft helpen met het maken van de cadeautjes”. “Hoe kunnen kinderen dan helpen?” Vroeg Emma.

LEGO 10229 Winter Village Vakantiehuis

“Voer het rendier en help de Kerstman met het laden van zijn arrenslee”. Antwoord Erik de elf.

De vrouw van de Kerstman bakt koekjes en je kan de klok bekijken of dit jaar de cadeautjes op tijd komen. De mooiste tijd van het jaar komt er zeker weer aan. De nieuwe set zal maar liefst 6 minifiguren tellen. Kerstman, Kerstvrouw en vier elven (met puntige oren). Om alvast in de stemming te komen kan je de sleutelhanger van de kerstman (LEGO 850150) bestellen.

Talk of the town

Dan nu over naar de Modular Building Series. Emma staat met Tina in de stad. Zij heeft de laatste roddel. Ook hier komt een nieuwe set uit, namelijk de kermis (LEGO 10244).

Tina heeft de plannen ingezien en verteld er over: “Na het Parijse Restaurant, de Bioscoop , de Dierenwinkel, Brandweer Kazerne, het Warenhuis en Stadhuis komt de Kermis.

Alle Modular Buildings van de afgelopen jaren

LEGO 10244 - Kermis

Emma de verslaggeefster

Je kan je ticket kopen in het daarvoor bestemde hokje. Er zijn diverse attracties. Er is een uitklapbare attractie (Swirling Mixer) die in de avond oplicht (glow in the dark). Opgevouwen kan hij op transport”. Aldus Tina. De Kermis set (LEGO 10244) bevat 12 minifiguren waaronder een jongleur op stelten, een man die duizelig is van de attractie, twee jongens en twee meisjes, een kaartverkoopster en nog veel meer. We zijn net zo benieuwd als jij. Als er meer nieuws is over de kermis dan zullen we dit zeker melden.

Dit was Emma, terug naar de studio…