De LEGO 10244 is groter dan verwacht

Draaierig uit de draaimolen

De LEGO 10244 set is groot. De vrachtwagen met de draaimolen is 44 centimeter lang en geheel uitklapbaar. De detaillering is prachtig, mede door de unieke glow-in-the-dark steentjes op de dranghekken en de attractie zelf.

Naast speciale steentjes is er ook een bijzonder mini-figuurtje in de set te vinden. Iemand is zo draaierig geworden dat hij heil zoekt bij de afvalemmer.

De set is geniaal in elkaar gezet, dat is echt de charme van de set.

 

De Kermis Vrachtwagen

De eerste vrachtwagen arriveert

Laten we een kijkje nemen naar de eerste vrachtwagen. Deze heeft de ticket kraam bij zich, een water-tank en de kop-van-jut. Dit laatst zit verstop onder de vrachtwagen. Ongelooflijk slim.

De water attractie

Bijzonder is de water tank. Je kan ballen gooien en wanneer je raak gooit verdwijnt de vrouw in het water. De kop-van-jut werkt echt, probeer de bel maar eens te raken.

De tweede vrachtwagen van de Kermis

Draaimolen op vrachtwagen

De grote vrachtwagen met de draaimolen is de meest functionele vrachtwagen die LEGO ooit heeft uitgebracht. In de cabine is een slaapplaats. Achterop zit het draai mechanisme om de hele molen te laten draaien.

Geniale details in draaimolen

Wist je dat de attractie met de toevoeging van power-functions zelf kan draaien?

De oplegger bevat een enorme hoeveelheid dranghekken voor de veiligheid van de bezoekers. De hekken zijn voorzien van vele glow-in-the-dark steentjes. Wanneer de oplegger is afgekoppeld kan het uitvouwen van de attractie beginnen. Maar liefst drie maal vier zitjes klappen uit. Dan koppel je de aandrijving vast, klap je de trap uit en het feest kan beginnen.

Van onder de eerste vrachtwagen komt de kop-van-jut

Uren speelplezier

De set komt met een vol dozijn aan mini figuren. Verkoper, chauffeur en steltloper. Minifigures van jongleur tot misselijke kermis bezoeker.

De doos van de nieuwe LEGO 10244 set

Mocht je nu al meer vertier in je LEGO City willen? Kijk dan eens naar het LEGO 60026 stadsplein. Deze set bevat een pizzeria, straatveger, fietsenwinkel, kraan en acht minifiguren. Ook een echt standbeeld hoort bij de set met 914 steentjes.

Het stadsplein is LEGO set 60026