Scooby-Doo LEGO scoop!

Goed nieuws voor fans van de populaire animatieserie Scooby-Doo! LEGO Group Partners is een samenwerking gestart met Warner Bros. Consumer Products en brengt dit jaar een uniek LEGO Scooby-Doo thema op de markt! De karakters van Scooby, Shaggy en de hele bende komen binnenkort tot leven in vijf nieuwe LEGO bouwsets! In augustus 2015 zullen de eerste LEGO bouwsets te vinden zijn in de winkelschappen.

Scooby-doo where are you

Scooby-Doo is één van de langst lopende Amerikaanse animatieseries en geniet al meer dan 40 jaar grote populariteit bij jong en oud over de hele wereld. Al vanaf de allereerste aflevering in 1969 veroverde de grote absurde Duitse Dog met zijn bende de harten van de kijkers. Hele generaties groeiden ermee op. Maar het is voor het eerst in de geschiedenis dat de karakters een eigen LEGO thema krijgen. Fans zullen in de LEGO bouwsets onmiddellijk de karakters herkennen van Scooby en zijn vrienden, de Mystery Machine, en alle bovennatuurlijke wezens waarmee de bende te maken krijgt. En dat is nog niet alles! Naast de nieuwe Scooby-Doo bouwsets, komt er ook nieuw LEGO filmmateriaal over deze geliefde serie, gemaakt door Warner Bros, één van 's werelds grootste producenten voor televisie en film.

SpeelgoedNL toont hier de Mystery Mansion, LEGO 75904

“Fans kijken altijd uit naar nieuwe LEGO thema’s, en dit jaar zijn wij blij om te melden dat we de mysteries en de humor van het Scooby-Doo universum tot leven kunnen brengen in Scooby-Doo LEGO bouwsets en animatiemateriaal,” zei Jull Wilfert, vice president Licenties & Entertainment van de LEGO Group. “We zoeken voortdurend naar mogelijke nieuwe LEGO thema’s met wereldwijd bereik, leuke karakters en verhalen, en voldoende mogelijkheden om te bouwen en te spelen. Wij denken dat Scooby-Doo aan al deze voorwaarden voldoet. Scooby-Doo is niet alleen interessant voor kinderen, maar ook voor verzamelaars en ouders die Scooby-Doo nog kennen uit hun eigen jeugd.”

Het nieuwe LEGO thema bevat natuurlijk de bekende karakters van Scooby, Shaggy, Fred, Daphne, Velma en de Mystery Machine waarmee allerlei mysteries moeten worden opgelost. Maar ook vind je in de nieuwe LEGO sets de karakters van geesten, goblins, en andere bovennatuurlijke schurken. De avonturen komen tot leven in sets als het Mummiemuseum Mysterie, de Spookvuurtoren en het Mysterische Herenhuis. De sets zullen ongeveer tussen de 12,95 en 79,95 euro kosten en zijn waarschijnlijk vanaf augustus 2015 verkrijgbaar in onze webshop en winkels!