Hoe leuk zou het zijn om te bouwen met licht? Die vraag leidde tot de komst van LIGHT STAX: een heel nieuw verlichtingssysteem voor bouwstenen. De nieuwe LIGHT STAX bouwstenen zijn zo groot als een LEGO® blokje en lichten op zodra ze rechtstreeks, of via andere LIGHT STAX bouwstenen, in contact komen met de USB basissteen. Met LIGHT STAX kun je dus verlichting toevoegen aan je bouwwerk, of zelfs compleet verlichte bouwwerken maken. Een ware revolutie in de wereld van het bouwen!

Tijd voor licht in jouw bouwwereld?

De nieuw LIGHT STAX zijn nog niet op de markt verkrijgbaar, maar LIGHT STAX is zojuist een crowdfunding campagne gestart via Kickstarter. Daarmee kun je dit product al krijgen, nog voordat het officieel op de markt is. Speciaal voor deze campagne zijn ook speciale LIGHT STAX straatlampjes te krijgen. Bekijk de leuke video op Kickstarter en wie weet behoor jij tot een zeer exclusieve groep die als eerste met de nieuwe LIGHT STAX gaat bouwen!

Geen creditcard? Geen probleem!

Om via Kickstarter de LIGHT STAX aan te schaffen, heb je eigenlijk een creditcard nodig. Heb je geen creditcard of betaal je liever niet via Kickstarter? Geen probleem! Speciaal voor klanten van SpeelGoedNL is het mogelijk om eenvoudig mee te kunnen doen. Stuur een mail naar info@lightstax.eu met het bedrag waarvoor jij het project wilt steunen en de beloning (reward) dat je zou willen ontvangen. Dit kan gewoon in het Nederlands. Je hoeft pas te betalen wanneer de Kickstarter succesvol is afgerond! Eind juli of begin augustus krijg je dan een factuur. In augustus of september ontvang je dan als een van de eerste ter wereld de nieuwe LIGHT STAX. Voor vragen of extra informatie kun je mailen naar info@lightstax.eu.

LIGHT STAX nu verkrijgbaar via Kickstarter

Hoe werkt het?

Elk LIGHT STAX bouwsteentje heeft ingebouwde LED verlichting die in werking treedt zodra de bouwsteen contact maakt met de energiebron. Dat kan rechtstreeks of via andere LIGHT STAX bouwstenen. De energiebron bestaat uit een oplaadbaar 4x4 steentje of een 2x4 blokje met USB aansluiting. Geen gedoe dus met batterijen! De stroomgeleiding is op ingenieuze wijze ingebouwd in het steentje, zodat ook jonge kinderen er 100% veilig mee kunnen bouwen.

Betoverend effect

LIGHT STAX kwam al eerder met bouwstenen ter grootte van een DUPLO bouwsteen, maar brengt nu ook bouwstenen in LEGO® formaat op de markt. Deze zijn perfect te combineren met andere bouwstenen zoals LEGO® en MEGA BLOKS®. Tevens is de stroomvoorziening verder ontwikkeld. Met 1 basissteen is het al mogelijk om meer dan 500 LIGHT STAX bouwstenen te verlichten! LIGHT STAX is een draadloos systeem, maar werkt ook met verlengkabels om korte afstanden te overbruggen en bijvoorbeeld huisjes te verlichten. Je kunt je bouwwerk continu verlichten, laten knipperen en zelfs laten opgloeien voor een betoverend effect! De nieuwe LIGHT STAX bouwstenen komen op de markt in maar liefst twintig transparante en gedekte kleuren en verschillende formaten.